19 Haziran 2017 Pazartesi

AH AH ! BU ZENGİNLİK ZOR İŞ !!!


AH Bİ ZENGİN OLSAM

DİZİ DİZİ -2-

Anacım dizilerde herkescikler zengin. Fakir başlasanız bile fakir kalma şansınız yok. En fazla birkaç bölüm sonra muhakkak bir şekilde zengin oluyorsunuz

Peki, sizde, böyle dizilerdeki gibi, bir anda zengin olsanız, hayalinizde nasıl bir ev var. Şöyle şimdiye kadar varlığından haberdar olmadığınız, çok zengin bir amcanızdan miras kalsa. Ya da ne bileyim, dizilerdeki gibi çeşitli şekillerde, bir anda zengin olsanız nasıl bir ev almak istersiniz

Benim hayalim salonu boydan boya cam olan, okyanus ya da boğaz manzaralı, kocaman geniş terasları, mermer banyoları, masif mutfak dolapları falan olan minimalist bir evham bir de her daim vazolarda taze çiçek olanından.

Daha çok Amerikan filmlerinde, ya da dizilerinde olan türden. Ülkemizdeki evlerin suyu çıkmadı elbette ama hayal etmek parayla değil ya olunca en iyisi olsun.

Da yalnız takıldığım bir konu var bu evlerin temizliği. Onca camı silmek için, inşaat iskelesi gibi iskele kurmak lazım. Terasları yıkamak için kaç metrelik hortum lazım da, onu takacak çeşme falan da görmüyorum. Viledayla mı siliyorlar acaba? Bir de eve vileda tutsan,  saatlerce sadece yer silmesi sürer. Ya o banyo küvetlerini ovması, zaten kol dayanmazda, bi de kaç şişe cif gidecek.

Kuzen gülüyor “teyzem senin hayallerin fakir” diye .”Öyle bir evin olsa, işleri sen mi yapacaksın ?” diyor.

Valla ben yapmam ama yardımcıya yardım edeyim derken yarısını yapacağım kesin. Birileri yanımda çalışırken ben oturamam. Alışverişe gittiğim mağazada tişört katlamış lığım, lokantada masa toplamış lığım var. O zaman da, ne zaman pencere önünde oturup ta, okyanusa karşı kitap okuyup, keyif çatacaksın.

Valla zenginlik zor. Çeşit, çeşit derdi var.

Yani bizde, bizim zengin dizilerinden biliyoruz.

Sabahları mükellef kahvaltı sofrasında toplanan aile bireyleri, ne zaman öyle Grand tuvalet hazırlanıp, saçlarını, makyajlarını ne ara yapıyorlar bilmem. Tabi o sofralara, saçları kelebek tokayla tutturup, dizleri çıkmış pijama, yanları sarkmış günlük tişörtle oturacak halleri yok. Evde misafir olmasa bile, bir sürü çalışan var sonuçta. Üniforma giymemiş asker gibi, otoriteleri sarsılır. Garipler kesin evin çalışanlarından önce hazırlanmaya başlıyorlardır.

Birde ayakta birkaç lokma alıp,  yarım bardak da meyve suyu içip sofradan kalkmıyorlar mı, ağızlarına terlikle vurasım geliyor. O caanım kahvaltılıklar olduğu gibi kalıyor.

Ee ne yapacaksın kalan o kadar kahvaltılıkları? İsraf! İsraf! Dünyada bu kadar açlıktan ölen var. Hadi peyniri zeytini saklama kaplarına koyarsın da, o dilimlenen domates, salatalıkları, meyveleri haşlanmış yumurtaları ne yapacaksın.

E tabi haklılar gerçi. Onca şeyi yeseler ne hale gelirler.

Zamanın da sıkı solcu olup, gelir dağılımı adaletsizliğini protesto ederken, eylemlerde cop yiyip, yerde sürüklenen arkadaşım, hasbelkader zengin bir beyefendiyle evlenince zenginlerin yaşadığı zorlukların bazılarına,  bizzat şahit oldum.

“Tam zamanlı zengin eşliği” kariyerini çarçabuk benimseyen bizim kız, her gittiğimizde, yardımcısının donattığı masalarda bizi karşılarken, o gariban, grisini kemirip kivi ile yetiniyordu. Tabi kolay değil önünde onca lezzetli şey dururken, lokanta camından bakan fukara gibi bakmak. Birde her gün en az iki saat ya yüzme ya plates, ya da yoga

“Canım sende ağır işçi gibisin, karın tokluğuna bile değil, aç karnınla onca çalışıyorsun. Enişte bari sigortanı yapıyor mu? Diye takılmalarımıza, o güzel mavi gözlerini kocaman açarak cevap veriyordu.

-Ay şekerim ya kilo alırsam naparım. Biliyor musun en zor estetik göbek estetiği. Karnını böyle kocaman kesip, öyle yapıyorlar o estetik ameliyatını diye safça anlatıyordu.

İşte o saat zenginlikten ürktüm. Aman aman dağlara taşlara!

Yok, yok istemem öyle zengin amcadan kalan mirası falan. Azıcık aşım kaygısız başım.

Bu arada ailemin soy ağacını iyice araştırdım, öyle kıyıda köşede kalan, irtibatımızın olmadığı akrabamız yokmuş. Piyango bileti de almıyorum. Diğer zengin olma şekilleri de bana uymaz. O zaman kaygılanmamı gerektiren bir durum da yok.

 

 








12 yorum:

  1. Ay çok yaşayın emi. Evet yaa en vasat dizide bile amcadan miras kaldı geçen hafta. Yeni dizi başladı "Ufak Tefek Cinayetler" onun başlangıcında söylüyor ya dışarıdan baksanız harika hayatlar ama içinde ne sancılar var. Bütün yaz instagramda havuz flamingo resmi görüp bunalıma girdi herkes. Kimileri ona bakıp gıpta ederken o evlerde oturanlar belki telefon camından bakanlar kadar bakmamışlardır o flamingoya. Birde dün ev sahibi arkadaşım emlak vergilerinden dertlenince ay iyiki kiracıyım diye bi şükür çektim üstüne :) Valla bana göre değil öyle topuklu ayakkabılar, her daim gezmeye gider gibi giyinmeler. Neyse şekerim iyi ki fakiriz :)

    YanıtlaSil
  2. Gülümseyerek, düşünerek, çok haklı diyerek okudum. Bir blog yazısı daha ne yapabilir? Hayata ironi katarak baktığımızda daha net ve verimli sentez oluyor bence. Aynı bu yazıda olduğu gibi.. Babamın bir lafı vardı güvenme bir sivilce yeter zenginliğine güvenme bir kıvılcım yeter. Zenginlik yakında out olacak bence (en azından belli ve giderek büyüyen bir gruba)
    Huzur ve gönül zenginliği daim olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  3. Çok doğru tespit canım.Dizilerde herkes zengin yada babadan kalma konakları var.Öyle apartmam dairesinde oturan,otobüse binen, banka kuyruğunda bekleyen kimse yok.
    Benim halimde okyanus gören bir ev ama temizliğine elimi sürmem :))

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten başarılı başarılarınızın devamını dilerim
    Kendi blogumada beklerim http://www.bloghayta.com

    YanıtlaSil
  5. "Anne Mutfak Perisi"
    Ya evet,bir zamanlar rahmetli Sabancı'ya atfedilen bir şey vardı."Ben evimin manzarasının tadını evde çalışanlar kadar çıkaramadım"dermiş.
    Ya ya züğürt tesellisi bizimki de "iyi ki fakiriz" :))

    YanıtlaSil
  6. "Begonvil Sokağı"
    Amin hepimiz için inşallah.
    İnsanın hırsları bitmedikçe,zenginlik hayalleri de bitmez sanırım.Öyle olunca da zenginlik her daim "ın" Ama umarım dediğiniz gibi olur :))

    YanıtlaSil
  7. "incidennotlar"
    Aynen öyle.Fakirlerde nasıl fakir anlamıyorum.Biz otobüs dolmuş parasını hesap ederken,onların fakirleri bile "bir taksiye atlıyor"

    YanıtlaSil
  8. "zula TYF"
    Teşekkür ederim .Hoş geldiniz bloguma.Tabi ki ben de gelirim :)

    YanıtlaSil
  9. Dizilerdeki zengin fakir aşkından bana gına geldi valla izlemiyorum çoğunu. benim de at koştur bir ev var hayalimde bakalım olabilecek mi :)

    YanıtlaSil
  10. "Ahsen Simsek"
    Aa demeyin öyle,zenginler fakirlerle evlensin ki gelir dağılımı adaletsizliği biraz olsun çözülsün :))
    İnşallah hayalinden daha güzeline sahip olursun :)

    YanıtlaSil
  11. Hahaa ay amma güldürdün beniii 😂 bende öle.magazalarda aski takmisligim var benimde. Sofrayada yardim ederm. Huy meselesi

    O arkadasinda masallah ne cabuk unutmus gecmisini 😂

    YanıtlaSil
  12. "ANNESİNİN PRENSESi"
    Zengin olmak da ince mesele yani :))
    Arkadaşımın işi bizden zor :))

    YanıtlaSil