28 Aralık 2014 Pazar

KAFDAĞININ ARDI MI ? ULUDAĞ MI?





  Kıymetinizi bilin efendim. Bakın üşenmedim film afişini bile buldum sizin için...
                KAFDAĞININ ARDI MI? ULUDAĞ MI
                Titrek alevlerle yanan bir şömine, üstünde bir şamdan. Duvarlarda çeşitli otantik objeler. Filiz Akın yüzü kameraya dönük ve oldukça hüzünlü. Onun kolundan tutmuş Ayhan Işık üstünde balıkçı yaka, robası kar motifleri ile süslü bir kazak, Ayağında boğazı kürklü bir çizme. Bir şeyler söylüyor ve hızla dönüp kapıdan çıkıyor. Filiz Akın arkasından  bir hamle yapıyor ve sonra aniden durup hıçkırıklara boğuluyor… Galiba Karlı Dağdaki Ateş filmi.
                Türkan Şoray otelin kapısından fırlıyor. Bir eli yüzünde, omuzları hıçkırıklarla sarsılıyor. Arkasında kapıda Kadir İnanır beliriyor, hüzünle arkasından bakakalıyor. Artık Türkan sultan neye kızmış… Kadir İnanır  onu eziklemiş mi yoksa en yakın arkadaşının pembe panjurlu ev vaadine mi kanmıştır bilinmez.

Türkan Sultan arabasına biner, araba patinaj yaparak fırlar… Biraz sonra kar fırtınası ve tipiden göz gözü görmez hale gelir ve araba kara saplanıp kalır… Karlara bata çıka gelen Kadir İnanır görünür sonra, arabanın ilerleyemediği yolda Kadir İnanır gelir ve sevdiceğini kurtarır. Türkan Sultan tripleri bırakır ve sarılırlar birbirlerine…
                Efendim benim Uludağ algımı şekillendiren bu ve benzeri filmler oldu. Tamam, tam olarak sahneler böyle olmamış olabilir ama bütün filmleri anlatacak değildim ya birazcık copy paste yaptım. Kendi kurgumu oluşturdum. Ama bütün bu ve benzeri filmlerde Uludağ ulaşılmaz, erişilmez sosyete mekânı olarak resmedildi.
                Daha onlarca filme plato olmuş Uludağ’da gözlerim Türkan Şoray’ları Ediz Hun’ları, Filiz Akın’ları aradı ama nafile. Hatta ikinci sınıf bir dizinin üçüncü sınıf karakter oyuncusuna bile razıydım ama heyhat… Halk burayı da doldurunca vatandaşlar Uludağ’a da gelmez olmuşlar. Zamanında bize Kaf Dağı’nın ardı gibi gelen Uludağ’da ayağa düşmüş. Bütün halk burada…
                Türkiye de sosyetenin de işi zor be anacım. Eskiden Avrupa seyahatine giden pırlantalı sosyete hanımefendiler  vardı. Ama  halk oraları da işgal etti. Siz Paris’te Champs –Elysees’de Foursquare ‘da yer bildirimi yaparken yan masadan Türkçe konuşan birilerinin sesiyle  yerinizden irkiliyorsunuz.

Yunan adaları bile Türk turistler tarafından işgal edilmiş halde. Esnaf  Türkçeyi sökmüş sizinle Türkçe pazarlık ediyor. İsviçre’nin falanda süksesi kalmadı. Bir ara Miami falan vardı ama oradan da ev bile alanları duyuyoruz.
                Eee naapsın bizim sosyete, Kristof Kolomb gibi Türk halkın elinin ulaşmadığı bakir alanlar keşfine mi çıksın?  Ya da uzayda koloni mi kursun?
                Yani Uludağ’da ne sosyete ne Film artisti kalmamış, göçmen kuşlar gibi göç edip buraları mahzun bırakmışlar. Ama yalan olmasın gecenin 1.30 unda lobiyi şuh kahkahalarla inleten çakma sarışın birkaç teyze gördüm ama sosyetemsiydi bilmem. Cemiyet  dergilerinde falan görmedim de biraz sosyeteye benziyorlardı

                Birde ne içim de kaldı biliyor musunuz? Bembeyaz karların üstünde bir mangal yapamadım. Of of ne güzel olurdu ekmek arası sucuk mangal. Hani Sekreter filminde Hülya Avşar hamisi, onu kötü yola düşmekten koruyanı, yaşlı amca ile Uludağ’da otelin önünde yapıyordu ya işte öyle. Hani sonrada karların üstünde bata çıka koşup gelen, esas oğlan Tolga Savacı ile kavuşuyorlardı.

Nede olsa Divası Avrupa’da otel odasında ütü üstü sucuk yapmış bir milletin ahfadıyız. Can çekiyor işte.
                Artık bir dahaki sefere atmazsam arabanın arkasına bir mangal…
HAMİŞ: Bilin bakalım ne oldu son akşam otelimize Ali Ağaoğlu ve Terzi Yamağı Barbaros Şansal geldi. Yani durum o kadar da umutsuz değil.





Manzara aynen budur efendim!!..

6 yorum:

  1. Bu filmi çok iyi hatırlıyorum. Filiz Akın'ın hastasıyım çünkü. Ya bakıyorum, bakıyorum da, ne kadar güzel bir kadınmış. Güzel olan her şeye hayranımdır hiç kıskanmadan bakarım ayrıca. Bir de Hülya ile Ediz'in yine böyle Uludağ'da sahnelerle filmi vardı, anneleri terziydi filan. Onu da çok severdim de 'akil' olunca benim için öldü:(( ama eski filmlerine dayanamam yine bakarım gelse...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha ha ,İlahi bücürük.Bu yazımı okuyan olmadığını düşünürdüm.Sağ olasın mutlu ettin beni

      Sil
    2. Sen de sağol cam güzeli, Karpuz Apartman'nıda doktorun annesi gelecek sen olmak ister misin diye sormaya geldim? İstersen ismini sen seç, gerçek ismin olması şart değil:)

      Sil
    3. Müjde abla daha kayınvalide olmaya hazır değilim ama, bilemedim ne desem 😊sen kafana göre takıl. Hem bak ben de merak ettim,kafanda benim nasıl bir imaj oluşturduğumu 😁😉

      Sil
    4. Kayınvalide olmaya hazır değilsen, o zaman doğal olarak, diğer tipler gibi, kafamdaki imaja göre bir şey çizerim zaten. :) :)

      Sil
    5. Tamam merakla bekliyorum 😊👍

      Sil