31 Aralık 2017 Pazar

SÜRPRİZ SEVER MİSİNİZ ?



SÜRPRİZ SEVER Mİ SİNİZ?

Bir havaalanında oturuyorsunuz. Bir anda bir pilot elinde valiziyle şarkı söylemeye başlıyor. Siz şaşkınlıkla bakarken check-inn masasındaki bayan görevli de pilota katılıyor. Bir anda arkanızda keman sesi duyuluyor. Sonra yanınızdaki yolcu kalkıp dans etmeye başlıyor…

Ne düşünürsünüz?

Dünya da çok eğlenceli bir akım var. Ülkemizde de örnekleri olmaya başladı.

Flash Mobb deniliyor bu etkinliğe. Daha önceden sosyal medya üzerinde organize olan, ya da bir kurumda beraber olan insanlar tarafından organize diliyor. Halka açık mekânlarda kendiliğinden, kendiliğinden gibi başlayan eğlenceli aktiviteler yapılıyor. Bu bazen de sosyal sorumluluk kapsamında farkındalık oluşturmak için olabiliyor.

Bireysel silahlanmaya dikkat çekmek veya dünya kadınlar günü vs gibi özel günlerde de yapılıyor. Ya da sadece eğlenmek için. Bu konuda birçok video bulabilirsiniz. Ben en çok ilgimi çeken ikisini paylaşıyorum.

Birinci video da her şey küçük bir kızın bir sokak müzisyeninin önündeki şapkaya para atmasıyla başlıyor. Bunun bir benzeri Türkiye’de Dünya Kadın Hakları gününde bir avm de yapılmış, ama bu örnek çok daha başarılı. Sanırım bir bankanın reklamı için çekilmiş. Beethoven’in 9. Senfonisi. Açıkçası bende klasik müziğe karşı oldukça ilgi uyandırdı. O Videodan sonra klasik batı müziği daha fazla ilgimi çekmeye başladı.

İkinci video da, çok meşhur opera parçalarından olan “Carmina Burana” operasının, bir hava alanında flash mobb olarak sunulması.

Bir flash mobb değildi ama güzel bir sürprize İzmir de rastlamıştım. Geçmiş senelerden birinde, İzmir Konak istasyonunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında askeri bandonun verdiği konser muhteşemdi. Müziği, enstrümanları vücudunuzun her zerresiyle hissediyorsunuz. Olağanüstü bir duygu. En çok istediğim şeylerden biri canlı bir klasik müzik konserini dinleyebilmek. Umarım bir gün olur.

Güzel değil mi? Hiç beklemediğiniz bir andan böyle güzel şeylerle karşılaşmak.

Yeni yılınız kutlu olsun.






8 yorum:

  1. Cook severim hatta bende onlara katilirim seve seve :) ama henüz hic denk gelmedim canm ya. Keske benim olsalar haha 😀💞 hayrli mutlu saglikli yillar diliyorum

    YanıtlaSil
  2. "ANNESİNİN PRENSESi"
    hah ha...Eminin katılırsın.Daha küçük yerlerde yok böyle şeyler.Büyük kentlerimizde de yeni yeni yapılıyor.İnşallah denk gelirsin sen de :))

    YanıtlaSil
  3. Aslında gerçekten doğaçlama olsa çok daha seveceğim ama zor olurdu herhalde, Konak meydanında o gün o konseri izlemek isterdim ne güzel olmuş:)))Eline sağlık cam güzeli...:)

    YanıtlaSil
  4. Çok severim süprizleri 😁😊hele ki böyle güzel sürprizler dahada çok severim katilirimda 😊inşallah Birgün denk gelirim 😊emeğine sağlık canım benim dilerim yeni yılda herşey güzel gonlunce olur sevgiler 😊❤

    YanıtlaSil
  5. ay metroda görmüştüm böyle bir şey, istasyonda iki kişi müzik yapmaya başladı, sonra civardaki insanlardan ellerinde müzik aleti olanlar müzik yapmaya başladı, insanlar dans etti filan (yok görmedim yaa, iki yıl önce hayal etmiştim, yani adlı kitabımdaki gece adlı çellocu kız böyle bişi yaşamıştı) :) keşke olsa tabiii gündelik yaşantımızda, belki sanatçılar yapar istanbuldaaa :)

    YanıtlaSil
  6. "bücürükveben"
    Güzel bir kareografi olması açısından ön hazırlık şart galiba Müjde Abla.Öyle olunca da doğaçlama zor olur.
    Açık alanda da aynı etki olur muydu bilmem ama,muhteşem bir konserdi.

    YanıtlaSil
  7. "sessizkaldım"
    İnşallah bizde de yaygınlaşır da,rastlama olasılığımız artar,böyle güzel sürprizlere.2018 hepimizin gönlünce olsun :))

    YanıtlaSil
  8. 'Deeptone "
    Aa artık İstanbul'dada vaar.internetten görmüştüm ben dee.Ama bak belki,yıl boyu iyi bir kız olursan büyülü ormanda ki şirinleri ,ay pardon...Yani istanbul'daki flash mobb yapanları görürsün 😉😄😇

    YanıtlaSil