26 Nisan 2018 Perşembe

DANTEL DEVRİMİNİN ARDINDAN





DANTEL DEVRİMİNİN ARDINDAN

“Bir ben vardır ben de, benden içeru” beytindeki gibi “içimdeki benleri” keşif yolculuğumdan daha önce bahsetmiştim.

“Kimim ben ?” yolculuğumdaki heyecanlı keşiflerim devam ediyor.

Dantel & Domestik kazan kaldıralı beri bizde pek çok şey değişti. Dantel & Domestik, Entel’e karşı “dantel devrimi” gerçekleştirdiklerini iddia ediyorlar. Entel “Kadife Devrime “gönderme yapan kafadarlara burun kıvırdı ama onlar umursamadılar bile.

Domestik ilk iş, kolları sıvayıp aile yemeği için bir kazan sarma yaptı. Pek beğenilince de işi büyüttü Waffle sardı. İçli köfteler, sarmalar, supangle ler, meyve salataları vs. sayesinde itibarı bayağı yükseldi evde.

Enteli bir köşeye oturtup dizlerine depresyon battaniyesini serdiler. Sıcacık yumuşacık battaniyesiyle “hal “edilmiş eski sultanlar gibi köşesinde oturuyor. Bilgisayarı önüne verdikleri için tabletine el konulmasına fazla ses etmedi. Şimdilerde kent Sosyolojisine, Sosyal Psikolojiye merak sardı. Ekümenepolis ve Tarlabaşı belgeseli tarzı yapımlarla haşır haşır neşir. Bir de Miyazaki’nin animasyonlarını pek beğendi”. Bizim masallarımız neden böyle çekilmiyor ?”  diye iç geçirerek izliyor. Domestik,  meyve salatasını. Sütlü kahvesini, çayını- çerezini eksik etmediği için de şimdilik pek ses etmiyor.

Zavallı Entel’in kitaplarını okuduğu Tablete el koyan Dantel & Domestik kafadarlar, Drop Dead Diva ve Unbreakable Kimmy Schmidt yüklediler. Dizilerin şefkatli kollarında tüm dertlerinden arınmış mutlu mesut dizi izliyorlar.

Drop Dead Diva kariyerinin başındaki genç manken Deb’in kazada öldükten sonra yanlışlıkla, başarılı, zengin Büyük beden Jane’nin vücudunda hayata dönmesini anlatıyor. Avukatımız pek bi becerikli, eski mankenin tecrübeleri ile de güzelleşerek meslek hayatında başarıdan başarıya koşuyor. Uluslararası diplomatik kriz çıkartacak, ya da Federal suç kapsamındaki organize çeteleri çökertecek davaları su içme kolaylığında hallediyor. Her branşta da uzman. Ağır ceza davalarına da, miras ve boşanma hukukuna da, uluslararası hukuka da vakıf. Sık sık da pro bono davalarına girerek sosyal sorumluluklarını yerine getiriyor. Gerçek hayatta bin türlü zorluklarla boğuşarak işini yapmaya çalışan insanların yanında Jane’nin bu kadar kolaylıkla başarı kazanması garip bir rahatlama oluşturuyor insanda. Her günün sonunda yeni bir zaferle günü kapatan Jane, size de zaferin hazzını psikolojik olarak tattırıyor.

Bi de zavallı eski nişanlısı Grayson’u,  yerli hayaletimiz Ruhsar gibi darlamasa iyi olacak. Zaten ölmüş gitmişsin, bırak da Grayson’da kendine bir yeni bir hayat kursun yani değil mi?

Bir Rahip tarafından kıyametin koptuğuna inandırılarak yeraltındaki bir sığınakta 3 kızla birlikte 15 yıl tutulan Kimmy Schmidt ’in günümüz dünyasını tanıma serüvenleri de bayağı komik. Kaçırdığı 15 yılı, ev sahibi Lillian ve ev arkadaşı Tituss yardımlarıyla kapatmaya çalışıyor. Yan karakterler de oldukça eğlenceli. Yükselen bir Star olduğunu iddia eden Tituss ve tarihi mahallesinin elitleşmemesi için mücadele eden Lillian ‘nen sonuçsuz çabaları (loser ) ezikliğin kitabını yazıyor adeta.

Domestik’in mutfakta döktürürken Dantel’de kendini örgüye kaptırdı. Kazaklar, bereler, atkılar derken iş etraftan topladığı bir çuval eski yünden battaniye başlamaya kadar uzandı. İnanılmaz! … Sandık sepetlerden 1982 yılından kalma yünler çıktı.

En son kuzenin bebişe ördüğü “baykuşlu bebek battaniyesi” ile sezonu kapattı. Artık bakalım yazın kendine ne uğraş bulacak.

Hayrettir ki bizim huysuz Kezban Bacı’ya bile bir haller oldu. Sakin munis bir kedi gibi dizi izleyip çiğdem çitliyor. Demek ki tüm o söylenmelerin, çaçaronlukların kaynağı Entel bacının etkisiymiş.

Dantel&Domestik&Kezban Bacılar hayatlarından memnun da, Entel Bacı için sanırım aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Eh bahar geldi, tığlar yünler sepeteler kaldırıldı. Hanımlarımızın Ulusal diyet ve yürüyüş günleri başladı. Dolayısıyla Dantel&Domestik’in saltanatı bitti sayılır.

Bakalım Kent Sosyolojisi ve Sosyal Psikoloji okumalarını bitiren Entel Bacı, bahar ve yaza nasıl bir stratejiyle girecek. Önümüzdeki günlerde neler olacak. Ben de meraktayım efendim J J J




Sonraki gelişmeleri merak ettiyseniz tıklayın efendim :)

18 yorum:

  1. ha haaaaaa çok tatlıııııı :) danteller enteller ezeli çatışmaa :)

    YanıtlaSil
  2. Dantellerle enteller birlikte birşeyler yapar belki.:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzeldi 😁😊bakalım neler olacak emeğine sağlık canım benim sarmayi görünce canim çekti yahu 😋😊sevgiler

    YanıtlaSil
  4. "deeptone"
    Ya ya ...Şimdilik Dantel galip.Yalnız hepimizi rehin aldı.Bir çuval yünden örgü yaptırdı ya. İnanabiliyor musun ?

    YanıtlaSil
  5. "Ebemkuşağı"
    De mi ama ? Önerileri de alalım bu arada.Neler yapabilirler mesela ? :))

    YanıtlaSil
  6. "sessizkaldım"
    Teşekkür ederim :)) Neler olacağını ben de merak ediyorum :))
    Buyur gel beraber yiyelim.

    YanıtlaSil
  7. entel bacının işi zor ... bu arada baykuşlu dantele bayıldım , yoksa dantel kezban bacılardan biri de ben miydim ?

    YanıtlaSil
  8. "soslu badem"
    Öyle görünüyor ama Entel'de az değil :)) Hoşlansak da hoşlanmasak da Dantel ve Kezban bacı çoğumuzun genetik kodlarında var galiba :))

    YanıtlaSil
  9. Bir tek güzel yaprak sarabiliyorum.Onun dışında danteli çocukluğumda denemiş ama yapamamıştım :) Tebrik ediyorum sizi :)

    YanıtlaSil
  10. "acemi blogger"
    Birlikte olsun :))

    YanıtlaSil
  11. "Daha Mutlu Yaşam"
    Teşekkür ederim...Çok uzun zamandır elime tığı şişi almamıştım ,bu kış benim içinde sürpriz oldu,el yatkınlığını kaybetmemiş olmak.
    Yeniden denemek isterseniz çok zevkli,hem de iyi bir terapi oluyor.

    YanıtlaSil
  12. bu nefis yazını bloguma koyduuum :)

    YanıtlaSil
  13. Ben entelciyim yaa banane :))

    YanıtlaSil
  14. "Deeptone"
    Aman aman,ne güzel bir kandil sürprizi bu 💕😇😊

    YanıtlaSil
  15. "SevKoz"
    Ezilenlerin yanındayız tabi "hepimiz enteliz" "enteller engellenemez" 😉😆😎

    YanıtlaSil
  16. "Ahsen Simsek"
    Teşekkür ederiiim :))

    YanıtlaSil